Arrebato

divendres, d’octubre 02, 2009

Rebelión en la granja, George Orwell

Sí, és un clàssic, però fins fa poc no va fer cap aquest llibre a les meves mans. Llibre entretingut i que aconsegueix fer-te sentir emocions a través dels animals de la granja. Dels que heu llegit el llibre, qui no ha sentit llàstima pel cavall forçut i generós "Boxer" ?

Com probablement sabreu la història del que passa a la granja és una crítica de la corrupció del sistema soviètic en temps d'Stalin; de com, per mitjà de certs "trucs" i "recursos" es pot portar tota una granja d'animals enganyats (i contents).

M'ha agradat la importància que pren la memòria en la història a la granja; molts dels animals no en tenen gaire. A mesura que evoluciona el nou règim (controlat pels porcs, els animals més llestos de la granja) les normes amb les que va néixer el règim es van modificant fins a l'absurd. No obstant, en Squealer, amb les seves tàctiques dialèctiques farà creure als animals que realment les noves normes són les de fa anys. Ja ho diuen, els pobles que perden la memòria estant condemnats a desaparèixer.


Etiquetes de comentaris: , , ,