Arrebato

divendres, d’agost 22, 2008

El mundo según Garp, John Irving


Excel·lent novela. Tot i que el llibre es força gruixut, aproximadament unes 500 pàgines, conseguix mantenir un nivell d'atenció força elevat. Només hi ha hagut un punt, potser un terç abans del final, on he tingut la sensació que l'escriptor s'enrotllava un pel massa, però cap al final del llibre m'ha tornat a enganxar.
El jove Garp, i els personatges estrambòtics que l'envolten, com la Roberta Muldon, el ex-jugador lateral del Eagles convertit a dona, la seva pròpia mare Jenny et fan passar una bona estona.

En algun punt de la novela he tingut la sensació d'entrar en una espiral d'analogies: en Garp vol ser escriptor; dintre de la novela es va narrant com va treient llibres, alguns d'ells amb molta similitud amb els del propi autor del llibre, en John Irving. En Garp escriu "el mundo segun Besenhaver" y explica que li costa imaginar novel·les en estat pur, és a dir, que no posi fet o vivències de la seva pròpia experiència.

He trobat molt interessant la introducció, escrita pel propi autor, on opina que hauria de ser poc rellevant per un adult si la novela és o no és autobiogràfica, si la novel·la és bona.

En Garp és un personatge molt particular i autèntic, de l'estil de'n Wilt de'n Tom Sharpe i el genial personatge "Ignatius" de'n J. Kennedy Toole.

Etiquetes de comentaris: ,

1 Comments:

At dilluns, de setembre 01, 2008 12:49:00 a. m., Blogger Dr. Fleischman said...

té molt bona pinta, el posso en cua.

benvingut

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home